Cukrovka 2. typu je získaná forma, znakem je inzulínová rezistence a nárůst hladiny krevního cukru jako výsledek špatné výživy a nedostatku pohybu. Inzulínová rezistence je nevyužívání inzulínu, jako kdyby nebyl přítomný. Inzulín je hormon, který reguluje využití sacharidů i tuků s cílem vytváření buněčné energie.
Reishi houba
Extrakt a spór Reishi mají vliv na snížení krevního cukru více způsoby. Je prokázáno, že Reishi houba tlumí alfa glukózu, což je enzym, který má vliv na přeměnu škrobů na cukry. Tento mechanismus zabraňuje možnosti náhlému stoupnutí glukózy v krátkém čase po příjmu potravy. Tato funkce je velice prospěšná hlavně u starších lidí, pro něž je náhlý vzestup cukru nebezpečný. Reishi houba také napravuje škody způsobené špatnou funkcí bílkovin, které způsobují záněty a následné rychlejší stárnutí.
Reishi účinky
Výzkum potvrdil komplexní účinky se snížením krevního cukru pomocí Reishi. Účinky této houby mají pozitivní vliv i na nemoci ledvin jako následek cukrovky. Extrakty Reishi s úspěchem zrychlují hojení ran všeobecně, ale i u jednotlivců právě s cukrovkou. Tato schopnost Reishi je přičítaná především její vysoké antioxidační funkci.
Reishi zkušenosti
Nejlepší zbraní na cukrovku, což je známo snížení množství cukrů a tuků ve stravě s přiměřenou fyzickou námahou. K udržení citlivosti na inzulín nám může také pomoci úspěšně Reishi. Zkušenosti publikované v Journal of Food Chemistry (2009) konstatovaly, že polysacharidy z Reishi zvyšovaly hladinu inzulínu v séru a snižovaly hladinu krevního cukru a peroxidaci lipidů u potkanů s cukrovkou. Extrakty z Reishi také účinně působily proti oxidačním účinkům tučného jídla.
Houba Reishi
Houba Reishi a její farmakologické vlastnosti jsou prospěšné, protože se zaměřují na zdroj problému v případě cukrovky. Inzulínová rezistence je reakce organismu na oxidační poškození, přičemž houba Reishi, především její polysacharidy tato poškození zmenšují. Extrakty z Reishi obnovují citlivost na inzulín a zmenšují negativní účinky přejídání a nevhodné stravy.