home Recepty, Tipy Recepty na Milujivareni.cz

Recepty na Milujivareni.cz

Chcete se naučit vařit, ale máte obavy, protože v kuchyni skoro nic neumíte? Hledáte recepty pro začátečníky, podle nichž byste zvládli uvařit hned napoprvé skvělé jídlo? Mám pro vás jeden tip a pár receptů na jedno výtečné menu.

pannacotta

Miluji vaření, ale také si moc dobře pamatuji, jak jsem před lety začínala. Vůbec to nebylo snadné. Škoda, že v té době ještě neexistovala stránka Milujivareni.cz, vše by bylo jednodušší.

Recepty na Milujivareni.cz

Na stránkách Milujivareni.cz je přes 56 400 receptů na jednom místě. Kromě receptů tu naleznete i meníčka, gastrorádce, zajímavé články, diskuzní fórum i e-shop s kuchyňskými potřebami. Milujivareni umožňuje dokonce stáhnutí speciální aplikace do mobilu, čímž se dostanete k nekonečné zásobě receptů. Při tvorbě dnešního menu jsem se inspirovala recepty na těchto stránkách. Jde o recepty pro absolutní začátečníky.

Dýňová polévka

Co budete potřebovat:

  • 1 bramboru
  • 1 cibuli
  • 1 dýni
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje extra virgine
  • 1 kuličku celého černého pepře
  • 140 gramů rukoly
  • 1 špetku soli
  • 1300 ml zeleninového vývaru

Postup práce:

  1. Ve velkém hrnci osmahněte do zlatova na jemno nakrájenou cibuli.
  2. Oloupejte dýni, zbavte ji semen, nakrájejte na kostky a přidejte do hrnce k cibuli.
  3. Oloupanou a omytou bramboru nakrájejte na čtvrtky a dejte ji rovněž do hrnce. Smažte 2 minuty.
  4. Obsah hrnce zalijte vývarem a vařte bez poklice na mírném ohni po dobu 40 minut. Polévku občas zamíchejte.
  5. Hotovou horkou polévku rozmixujte do hladké krémové konzistence.
  6. Servírujte s rukolou.

Po polévce je na řadě druhý chod. Vybrala jsem poměrně jednoduchou klasiku, věřím, že ji podle tohoto receptu zvládnete.

Rajská omáčka s hovězím masem

Co budete potřebovat:

  • 2 lístky bobkového listu
  • 1 cibuli
  • 0,5 kg hovězího předního
  • 200 gramů kečupu
  • 1 špetku perníkového koření
  • 2 polévkové lžíce čerstvého másla
  • 1 hrst polohrubé mouky
  • 1 špetku celého nového koření
  • 1 špetku mletého černého pepře
  • 200 gramů rajčatového protlaku
  • 1 špetku soli
  • 2 litry pitné vody

Postup práce:

  1. Hovězí maso omyjte, dejte do hrnce a zalijte vodou. K masu přidejte pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vařte, dokud maso nezměkne. V průběhu podle potřeby dolévejte vodu, a to tak, aby na konci vaření v hrnci zůstal přibližně litr vývaru.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Ve chvíli, kdy je maso uvařené, v druhém hrnci roztopte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, kterou pak zalijte vývarem z masa a vařte, dokud nezměkne. Pak přimíchejte protlak, kečup a perníkové koření. Omáčku zahustěte studenou jíškou, kterou vyrobíte smícháním mouky ve studené vodě. Přiveďte ji opět do varu a vařte ještě cca 10 minut. Nakonec omáčku dochuťte pepřem a solí.
  3. Maso naporcujte na plátky, rozdělte na servírovací talíře a zalijte omáčkou.

Jako dezert pak zkuste servírovat palačinky, jejich příprava je doopravdy velmi jednoduchá.

Banánové palačinky

Co budete potřebovat:

  • 4 kusy banánů
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 0,1 polévkovou lžíci čerstvého másla
  • 4 polévkové lžíce super hladké mouky T650
  • 1 polévkovou lžíci mleté skořice
  • 200 ml 33% smetany (šlehačky)
  • 1 špetku soli
  • 4 kusy vajec
  • 6 lžic zakysané smetany

Postup práce:

  1. Na pánvi nechte roztopit máslo, na které přidejte oloupaný, na kolečka nakrájený banán.
  2. Mezitím osolenou mouku smíchejte s vejci rozšlehanými se zakysanou smetanou. Čtvrtinou těsta zalijte kolečka banánu a upečte do zlatova. Palačinku následně obraťte a opečte ji i a druhé straně. Stejným způsobem připravte i zbylé 3 palačinky.
  3. Upečené palačinky položte na talíře, posypte cukrem smíchaným se skořicí a ozdobte ušlehanou šlehačkou.

Tak co, zvládli jste to? Příště tedy můžete vyzkoušejte nějaké recepty kuřecí maso. Na webu je zajímavá i pórková polévka a v případě dezertu se můžete pokusit třeba perník.